05 – 06.12.2020 г. (събота и неделя) 10:00 – 15:00 ч.                         Събитието се финансира от Национален фонд „Култура“

В рамките на дискусионното събитиe A to UPgrade ще обърнем сериозно внимание на конкурентоспособността и професионалното развитие на музикантите на местно и международно ниво. Засягаме базови теми като мениджмънт, комуникация и финансиране, както и подготовката на основните презентационни материли на всеки един артист, необходими за неговото конкурентно присъстие на пазара.

Ще представим изследването, което екипът ни направи в края на миналата година с творци и артисти от музикалната сфера. Отговорите на анкетата ясно показват част от проблемите, пред които сме изправени като артисти и посоките, на които трябва да обърнем внимание по пътя към международната сцена. Искаме заедно да разбием всички твърдения и внушения, които пречат на мотивацията за развитие на музикантите и техните авторски проекти. Ще разискваме какъв е потенциалът на средата ни и на самите творци като мениджъри на собствените си продукти. Как трябва да изглеждат нашето артистично портфолио, EPK, снимки и резюме, какво е дигиталното присъствие на артиста, инвестираме ли в развитието си и как да финансираме всички тези дейности са едни от ключовите въпроси, които ще поставим. Ще ви срещнем с нашите лектори, които ще дадат различни перспективи на тези въпроси и заедно с тях ще дискутираме възможностите и решенията.

ПРОГРАМА
05.12.2020
10:00 – 12:00 ч. панел 1 ТВЪРДЕНИЯ

– представяне на изследването, представяне на резултатите и установените проблеми
– средата в която виреем – митове и легенди
– основни дефиниции – какво е мениджър, агент, пиар и какви функции изпълняват?

13:00 – 15:00 ч. панел 2 ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА АРТИСТА
Таргетиране и самоопределяне
– коя и къде е моята публика
– какво презентирам и на кого го презентирам

Материали
– портфолио, резюме, информация, видеа, линкове, прес пакети и EPK (electronic press kit)
– основни технически документи

Комуникация
– социални мрежи, сайт и поведение в тях
– съдържание и активност
– успешни примери и помощни средства

Водещи лектори:

Боян Бочев

Познаваме Боян от различни проекти, които инициира, реализира и развива през годините. Обикнал музиката още в ученическите години, бързо осмисля насоката си на реализация: да бъде в подкрепа артистите. Затова завършва специалност „Икономика на интелектуалната собственост“ в „Университет по национално и световно стопанство“, София. В последствие става част от екипа на популярния лейбъл „Монте Мюзик“, работи в музикалната телевизия на Мтел – „Music Space“ и създава радио предаването „Shuffle – Музика без ограничения“. То започва през 2014-а година в онлайн форма, а в период на 5 години Shuffle Show добива популярност в националния ефир на „Дарик радио“. Наред с тази активност, Боян създава музикални статии за сайтовете GoGuide.bg, egoist.bgambicia.com и страницата на Българската музикална асоциация. За повече от година, заедно с екипа на БМА развиват проектите „Виж Музиката!“ и „Музиката къща храни“, насочени към българската музикална сцена. Към момента Боян е един от водещите на вечерното предаване на Радио София – „Добър вечер, София!“  , твори статии за binar.bg, движи напред Shuffle Show и продължава да търси нови начини за любопитно представяне на любимите ни артисти.

Последвайте ни в социалните медии:

Весела Венчева

Весела Венчева е експерт по комуникация и мениджмънт на културни проекти. Преди да се премести в Люксембург, дълги години работи с артисти и по различни събития и фестивали в България. Има разнообразен опит в медии. Била е PR на радиата Джаз ФМ, Класик ФМ, Z-Rock, N-JOY и Melody. Между 2009 и 2018 работи с артисти и групи като Насекомикс, Белослава, Мира Кацарова, Sentimental Swingers, Арабел Караян, Максим Ешкенази, Рут Колева и др. Участва в основаването и утвърждаването на фестивали като Фортисимо Фест и Пловдив Джаз Фест. В момента е партньор и проджект мениджър в културната асоциация Opencreen. Едновременно с това завършва магистратура по Учене и комуникация в мултиезикова и мултикултурна среда в Люксембургския университет, където догодина ще продължи с докторантура и изследователски проект в полето на дигиталните медии.

Последвайте ни в социалните медии:

Модератори:

Мила Георгиева

Мила Георгиева е един от водещите млади професионалисти в страната, които се занимават с мениджмънт в музикалните изкуства и културата. Завършва НМУ “Любомир Пипков” в София със специалност пиано и Нов Български Университет със специалност Масови комуникации, модул Връзки с Обществеността и Продуцентство и мениджмънт в Музикалните изкуства. Дейността си в областта на мениджмънта на артисти започва през 2010 г., като оглавява отдела за “Талънт мениджмънт” в българското представителство на корпорацията Central European Media Enterprises, собственост на Time Warner. През годините работи с над 40 актьори и музиканти в България и чужбина. През 2017 г. се присъединява към екипа на A to JazZ Festival, като мениджър “Международни отношения”, с който участват активно в Европейските културни процеси, професионални мрежи и международни форуми. а през 2018 г. става част от българската компанията за създаване и звукозапис на филмова музика “Four For Music”, която работи с клиенти като Lucas Films, HBO, BBC, Netflix, Creative Assembly, Gameloft и много други. От 2015 г. е член на Управителния съвет на Българска Музикална Асоциация, а от 2018 г. започва да ръководи ресор “Международни дейности” на организацията.

Последвайте ни в социалните медии:

Лидия Пейчева

Лидия Пейчева е с над 6-годишен опит като експерт по разработване и управление на проекти в сферата на културата и изкуствата. Завършва „Продуцентство и управление на креативни индустрии“ и “Регионално развитие и благоустройство“ с фокус „Социално и културно развитие на региони“. От 2015 до 2020 г. заема позицията „Главен експерт Програми и проекти“ в НФК към Министерство на културата, където актуализира провежданите финансови политики и регламента на регулярните конкурси, участва във въвеждането на електронна система за кандидатстване и инициира провеждането на обучителни и информационни кампании за кандидати.

Последвайте ни в социалните медии:

Петър Димитров

Петър Димитров е създател и директор на фестивала A to JazZ Festival. С над 12 години опит в организирането на културни и корпоративни събития, медиите и в тясна връзка с музиката. Годините, прекарани като музикант и контактите с колегите му дават поглед отвътре на проблемите, с които се сблъскват артистите в израстването си като професионалисти. Бил е водещ на музикалното шоу “Купон на изток от рая” и продуцент в Дарик радио, съавтор на предаване за култура по БНТ и е ръководил международния медиен фестивал “Медиамикс” в Албена. Завършил е музикалното училище в София, Консерваторията и Факултета по журналистика.

Последвайте ни в социалните медии:


06.12.2020
10:00 – 12:00 ч. панел 3 ФИНАНСИ

Бизнес модел и финансов мениджмънт на артисти
– участия, заплащане, проценти и отчисления, регистритане на музиката

Инвестиции в развитието ни
– мотивация, участия в шоукейси, присъствие на професионални форуми, създаване на контакти

Водещи лектори:

Васил Василев

Последвайте ни в социалните медии:

Благослав Анастасов

Благослав Анастасов е композитор, певец и музикант, основна движеща сила зад групата Hayes & Y. Започва музикалния си път в София, след което се мести в Англия – първо Лондон, а после Манчестър. Hayes & Y многократно е част от ефира на BBC Introducing in Manchester, както и BBC 6 Music, а в България разпродава всички най-големи клубове в столицата. В последните години се занимава и с композиране и продуциране за други български артисти. Автор е на цялата музика в новия албум на Стенли, работи по нови песни на Михаела Филева, Миро, Ирина Флорин и други.

Последвайте ни в социалните медии:

13:00 – 15:00 ч. панел 4 ФИНАНСИРАНЕ
Спонсорства и таргетиране 
– дефиниции, партньори, рекламодатели
– къде, на кого и какво предлагаш

Писане на проекти
– планиране и времева рамка на дейностите
– бюджет и планиране на разходите
– управление на дейностите по проекта и отчитане

Публично финансиране
– кои са програмите за финансиране и информационните канали за тях
– изминали и предстоящи програми

Водещи лектори:

Десислава Панчева

Десислава Панчева е ръководител на офис “Култура” към Бюро “Творческа Европа” България – националната контактна точка на ТЕ за България, която предоставя информация за условията, критериите и финансовите възможности на програмата. Културен активист, куратор и организатор, участник в множество обучения, работилници, конференции  и международни културни фестивали ю, Деси Панчева ще се включи в рамките на A to UPgrade, като представи възможностите за финансиране на артисти и техните творчески проекти.

Последвайте ни в социалните медии:

Лидия Пейчева

Лидия Пейчева е с над 6-годишен опит като експерт по разработване и управление на проекти в сферата на културата и изкуствата. Завършва „Продуцентство и управление на креативни индустрии“ и “Регионално развитие и благоустройство“ с фокус „Социално и културно развитие на региони“. От 2015 до 2020 г. заема позицията „Главен експерт Програми и проекти“ в НФК към Министерство на културата, където актуализира провежданите финансови политики и регламента на регулярните конкурси, участва във въвеждането на електронна система за кандидатстване и инициира провеждането на обучителни и информационни кампании за кандидати.

Последвайте ни в социалните медии:

Биляна Генова

Биляна Генова е директор на дирекция „Култура“ и координатор на Столична програма „Култура“ в Столична община. Завършила е културология в Софийския университет „Св.Климент Охридски“ и специализира “История на културата” в Държавния университет на  Милано. До 2016г. е мениджър на галерия „Натали“, съорганизатор е на Есенен салон на изкуството – Ваденойен, Холандия, както и на редица изложби на българско изкуство във Венеция. Води авторски  курсове по история на изкуството за деца. Публикувала е разкази, есета, статии, а през ноември 2020г. издава дебютната си книга „Чакам в кафенето“.

Последвайте ни в социалните медии:

Елиянка Михайлова

Елиянка Михайлова е директор на дирекция “Сценични изкуства и художествено образования към Министертво на културата. С над 20 години опит в администрацията на министерството, тя е била част от екипите по формирането на съвременните културни политики в България. Има дългогодишна кариера на хоров диригент в различни музикални и хорови състави и е била председател на Българския хоров съюз, което й дава и гледната точка на културен оператор и творец, част от активния културен живот.

Последвайте ни в социалните медии:

Модератори:

Петър Димитров

Петър Димитров е създател и директор на фестивала A to JazZ Festival. С над 12 години опит в организирането на културни и корпоративни събития, медиите и в тясна връзка с музиката. Годините, прекарани като музикант и контактите с колегите му дават поглед отвътре на проблемите, с които се сблъскват артистите в израстването си като професионалисти. Бил е водещ на музикалното шоу “Купон на изток от рая” и продуцент в Дарик радио, съавтор на предаване за култура по БНТ и е ръководил международния медиен фестивал “Медиамикс” в Албена. Завършил е музикалното училище в София, Консерваторията и Факултета по журналистика.

Последвайте ни в социалните медии:

Мила Георгиева

Мила Георгиева е един от водещите млади професионалисти в страната, които се занимават с мениджмънт в музикалните изкуства и културата.

Завършва НМУ “Любомир Пипков” в София със специалност пиано и Нов Български Университет със специалност Масови комуникации, модул Връзки с Обществеността и Продуцентство и мениджмънт в Музикалните изкуства.

Дейността си в областта на мениджмънта на артисти започва през 2010 г., като оглавява отдела за “Талънт мениджмънт” в българското представителство на корпорацията Central European Media Enterprises, собственост на Time Warner. През годините работи с над 40 актьори и музиканти в България и чужбина.

През 2017 г. се присъединява към екипа на A to JazZ Festival, като мениджър “Международни отношения”, с който участват активно в Европейските културни процеси, професионални мрежи и международни форуми. а през 2018 г. става част от българската компанията за създаване и звукозапис на филмова музика “Four For Music”, която работи с клиенти като Lucas Films, HBO, BBC, Netflix, Creative Assembly, Gameloft и много други.

От 2015 г. е член на Управителния съвет на Българска Музикална Асоциация, а от 2018 г. започва да ръководи ресор “Международни дейности” на организацията.

Последвайте ни в социалните медии:

Последвайте ни в социалните медии: