Платформата “AtoUPgrade” е създадена в помощ на музиканти, артисти и изпълнители за повишаване на конкуретоспособността – техните знания и умения в мениджмънта, подобряване на професионалното развитие, качеството на презентационните материали, проектната реализация и възможностите за публично финансиране на техните проекти.

Мотивацията ни да бъдем в полза на развитието на младите артисти идва след повече от 10 години опит в работата с тях и анализиране проблемите, които пречат на присъствието на българските музиканти в европейския концертен и фестивален афиш. Проучването, което проведохме в края на 2019-та, работата по организирания от нас A to JazZ Festival, всички наши дейности, както и засиленото ни присъствие в международните професионални среди, ни даде още по-ясна представа за това как можем да бъдем полезни и да развиваме успешни модели за реализация на артистите.

AtoUPgrade се реализира с финансовата подкрепа на програма “Публики” на Национален фонд “Култура” за 2019 година.

 

КОИ СМЕ НИЕ

Петър Димитров

Мила Георгиева

Петър Димитров е създател и директор на фестивала A to JazZ Festival. С над 12 години опит в организирането на културни и корпоративни събития, медиите и в тясна връзка с музиката. Годините, прекарани като музикант и контактите с колегите му дават поглед отвътре на проблемите, с които се сблъскват артистите в израстването си като професионалисти. Бил е водещ на музикалното шоу “Купон на изток от рая” и продуцент в Дарик радио, съавтор на предаване за култура по БНТ и е ръководил международния медиен фестивал “Медиамикс” в Албена. Завършил е музикалното училище в София, Консерваторията и Факултета по журналистика.

Мила Георгиева се занимава с мениджмънт и кариерно развитие на артисти вече повече от 10 години. Била е директор на отдел “Таланти” в българския офис на Central European Media Enterprises, след което създава своя компания в същата сфера. Тя ръководи международните отношения и проекти на фондация “Ей ту Зет” и A to JazZ Festival от 2017-та, а от 2015-та е член на Управителния съвет на Българска музикална асоциация. Тя е инициатор на активното присъствие на организацията в едни от най-големите професионални музикални форуми като WOMEX, JazzAhead и други. Работила е в компанията за звукозапис на филмова музика “Four for Music” и е завършила музикалното училище и НБУ със специалностите “Управление и мениджмънт в музикалните изкуства и културата” и “Масови комуникации”.

Последвайте ни в социалните медии: